Η θεραπεία με ραδιοσυχνότητες (Tecar Therapy) είναι μια σύγχρονη μέθοδος η οποία μέσω της μεταφοράς ενέργειας χωρίς ακτινοβολία, είναι σε θέση να διεγείρει και να επιταχύνει τη φυσική διαδικασία αναγέννησης και επούλωσης των ιστών που έχουν υποστεί βλάβη, επιταχύνοντας έτσι την αποκατάσταση της κινητικής λειτουργίας. Η παραγωγή ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας  (ραδιοσυχνότητας) υψηλής συχνότητας έχει σαν αποτέλεσμα την ενίσχυση των φυσιολογικών διεργασιών που θα πραγματοποιούσε ο οργανισμός προκειμένου να ανταπεξέλθει και να επουλώσει τον τραυματισμό τοσο σε κυτταρικο επίπεδο αλλά και σε τοπικό μέσω  θερμικών και μεταβολικών αντιδράσεων ( αύξηση αιματικής ροής, λεμφικής παροχέτευσης, αντιφλεγμονώδης και αναλγητικές δράσεις).

Η συγκεκριμένη μέθοδος έχει το πλεονέκτημα να εστιάζει και στους ιστούς με υψηλή περιεκτικότητα σε υγρό (μυϊκό, αγγειακό κλπ) αλλά και στα τμήματα του σκελετικού συστήματος που έχουν υψηλότερη αντίσταση (σύνδεσμοι, τένοντες, χόνδρους, μυϊκές προσφύσεις, οστά) .  Με την χρήση συγκεκριμένων ηλεκτρόδιων και προγραμμάτων ( χωρητική, αντιστατική μέθοδος ) θα καθοριστεί το πρόγραμμα αντιμετώπισης που θα εφαρμοστεί στον κάθε ασθενή συμφωνά με την πάθηση του. Με τον τρόπο αυτό μπορούμε να επιτύχουμε ακριβή και αποτελεσματική θεραπεία σε οποιοδήποτε επίπεδο ιστού.

Η θεραπευτική διαδικασία είναι εντελώς ανώδυνη και  ιδιαίτερα ευχάριστη για τον ασθενή λόγω του τοπικού θερμικού αποτελέσματος στην περιοχή θεραπείας, της μυϊκής χαλάρωσης  και της άμεσης ανακούφισης από τον πόνο από την 1η κιόλας συνεδρία.

Αντενδείξεις

Οι αντενδείξεις είναι ελάχιστες καθώς δεν εκπέμπει καμιά ακτινοβολία. Δεν χρησιμοποιείται μόνο στις έγκυες γυναίκες και σε ασθενείς με βηματοδότη. Με τη λήψη ορθού ιστορικού του ασθενούς θα είμαστε σε θέση να καθορίσουμε ποια θεραπεία ανταποκρίνεται σε εσάς.